Je bekijkt nu Zuienkerke viert feest met de Bartholomeusfeesten en de kunstroute

Zuienkerke viert feest met de Bartholomeusfeesten en de kunstroute

Wat een geweldige zomer voor onze mooie gemeente Zuienkerke! We vieren dit jaar de 11de editie van de Bartholomeusfeesten én tegelijkertijd ook de 26ste Kunstroute.

Natuur, cultuur en traditie staan helemaal centraal in het prachtig polderlandschap. Dit vier je toch met ons mee, niet?

Kunstroute 12-13-14-15/08 en 19-20/08

Dit jaar kan je opnieuw genieten van werken van heel wat plaatselijke kunstenaars, verspreid over 11 locaties in Zuienkerke, waarvan ook ons Domein Polderwind. Of je nu liefhebber bent van beeldhouwkust, schilderkunst, keramiek, fotografie of zelfs textielkunst, er is lust voor ieders oog!

De kunstroute is lusvormig, dus mag je kiezen waar je start. Ga gerust eens langs bij Toerisme Zuienkerke voor een plattegrondje met meer info. Er werd een route uitgestippeld voor de wandelaars en ook eentje voor de fietsers!

Op Domein Polderwind kan je onder meer genieten van de “Beelden in de wind” expo van Annie Vanlerberghe, buiten rond het terras van het restaurant en van haar recente schilderijen in het restaurant. 
Neem zeker ook een kijkje in het hotel tussen de inkom aan de receptie en het restaurant. Bij de dagbesteding van vzw Oranje in Blankenberge hebben ze er prachtige werken gerealiseerd op oude kloosterdeuren genoemd “The doors” én tal van kleinere, kleurrijke werkjes.

Bartholomeusfeesten 18-20/08

“Let’s roll” dit jaar! Met de fiets of met een strobal, alles staat in teken van het rollen. De koerspetjes werden alvast gemaakt, de start & finish vlaggen werden al uitgehangen én de “kietjes” werden alvast ingesmeerd… Nieuwmunster is al helemaal klaar voor de race, en jij?

Vrijdag 18 augustus 2023

Op vrijdag worden de feesten geopend met een ludieke fietstocht door het dorp, samen met het verrassende en dolkomische fietsorkest de ‘Kwielers’.

‘s Avonds om 20u30 kan je genieten van een cinema in de fietskerk van Nieuwmunster, met de film “Juste Ciel”. Een verhaal van vijf prettig gestoorde nonnen die meedoen aan een wielerwedstrijd om het lokale bejaardentehuis van een volledig verval te redden…  

Zaterdag 19 augustus 2023

Zaterdag bars het feest helemaal los en kan je komen proeven en kijken naar al het lekkers en moois dat de streek te bieden heeft. Ambachten, hobbyteelt, landbouw- en streekproducten en handgemaakte goederen worden er voorgesteld van 14-18u tijdens de gezellige boerenmarkt aan de kerk.

Uiteraard blijven we in thema; wielerfans kunnen het al fietsend tegen elkaar opnemen in ruil voor een heerlijk glaasje appelsap van lokale boomgaarden!

Tussen 19 en 21u is er vervolgens een stroballenrun doorheen het dorp! Wie haalt de beste tijd? Ambiance verzekerd!

Doorheen de dag kan je ook trekpaardendemonstraties bijwonen en zijn er tal van leuke activiteiten voor groot en kein!

Zondag 20 augustus 2023

Op zondag vindt de processie & fietszegening van de feesten plaats om 10u, gevolgd door een groot dorpsfeest met feestmaaltijd

Gezellig samenzijn, feestvieren én genieten van dit prachtig, warm dorp staat elk jaar sowieso op het programma.

Iedereen welkom!