Je bekijkt nu Zuienkerke viert feest met de Bartholomeusfeesten en de kunstroute

Zuienkerke viert feest met de Bartholomeusfeesten en de kunstroute

Wat een geweldige zomer voor onze mooie gemeente Zuienkerke! We vieren dit jaar de 10de editie van de Bartholomeusfeesten én tegelijkertijd ook de 25ste Kunstroute.

Natuur, cultuur en traditie staan helemaal centraal in het prachtig polderlandschap. Dit vier je toch met ons mee, niet?

Kunstroute 13-15/08 en 20-21/08

Dit jaar kan je genieten van werken van zo’n 40 kunstenaars, verspreid over 8 locaties in Zuienkerke. Of je nu liefhebber bent van beeldhouwkust, schilderkunst, keramiek, fotografie of zelfs textielkunst, er is lust voor ieders oog!

De kunstroute is lusvormig, dus mag je kiezen waar je start. Ga gerust eens langs bij Toerisme Zuienkerke voor een plattegrondje met meer info.

Bartholomeusfeesten 19-21/08

Heb je je ooit afgevraagd hoe het was ten tijde van de ridders en de tempeliers in de Middeleeuwen?

Je komt het tijdens de Bartholomeusfeesten te weten!

Op vrijdag 19 augustus openen de tempeliers de 10de editie van de feesten en gaan de re-enactors van Milites Templi aan het werk om ons allen te onderdompelen in de sfeer van toen.

Op zaterdag 20 augustus marcheren de tempeliers rond 11u door het dorp. Tussen 14-18u zijn er trekpaardendemonstraties, een heuse traditionele boerenmarkt en folklore muziek en poëzie gebracht door minstrelen. In het kampement van de tempeliers doe je meteen een sprong in de tijd.
Om 18u kan je in de kerk De Hallebardiers gaan bewonderen, een schermvereniging uit Brugge en Kortrijk.

Op zondag 21 augustus is er een processie van Salve Regina om 10u en een boombal om 15u, met traditionele dansmuziek om het feestweekend in pracht en praal af te sluiten. 

Kom jij ook?
Salve! Wees gegroet