Je bekijkt nu Yoga in een oase van rust met Mialma

Yoga in een oase van rust met Mialma

Ben je op zoek naar een cursus yoga voor beginners? Naar een yoga type die jou niet alleen fysiek helpt te ontspannen maar ook jouw drukke gedachten even helpt los te laten

Julie Monseweyer, master LO & bewegingswetenschappen, neemt je graag mee op spirituele beleving tijdens haar rustgevende wekelijkse yin yoga & hatha yoga sessies op Domein Polderwind. De yin yoga lessen gaan door op dinsdagavond van 19u30-21u, de hatha yoga lessen gaan door op zaterdagochtend van 10u-11u15.

Er is materiaal voorzien. Als je zelf een matje/kussen hebt, mag je het uiteraard meenemen.

De prijs per losse les bedraagt € 15. Je kan ook kiezen voor een 5-beurtenkaart aan € 60.

Info & inschrijvingen rechtstreeks bij Julie:  mialma.julie@gmail.com of 0493/04 05 04.

Tot snel, namasté!

Welke yoga past bij mij?

Yin yoga (di 19u30-21u)

In deze Yang wereld waar het meestal draait rond actie, doen, veranderen, snelheid… vergeten we soms de even belangrijke Yin-zijde van rust en overgave.

We moeten vaak opnieuw leren ontspannen en goed ademen. Dit zijn enkele eigenschappen die we in de yin yoga verkennen.

Het zijn eenvoudige, laagdrempelige houdingen die we gedurende een langere tijd aanhouden.

Door zoveel mogelijk te ontspannen in de houding, krijgen de diepe weefsels in ons lichaam de kans om op hun ritme te openen. Aangezien er in deze gewrichten ook emotionele patronen en blokkades kunnen zitten, is yin yoga zowel een lichamelijke, mentale als spirituele beleving.
Voor iedereen die meer rust of introspectie zoekt in deze drukke wereld.

Hatha yoga (ZAT 10u-11u15)

Hatha-yoga is een traditionele vorm van yoga waarbij een houding een tijdje wordt aangenomen om daarna even te ontspannen.

Het woord is een samenvoeging van de Sanskriet woorden ‘Ha’: de zon, actie, warmte, de houding en ‘Tha’: de maan, rust, innerlijke bewustzijn.

Het is een vaste reeks oefeningen met een heleboel variaties, waardoor je elke houding makkelijker of uitdagender kan maken en het dus geschikt maakt voor elk lichaam en elk niveau.

Hatha Yoga is speciaal ontworpen om de algemene gezondheid en welbevinden te bevorderen. Het heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, de inwendige organen, de lenigheid en spierkracht en de ademhaling.