Je bekijkt nu Op vakantie met autisme

Op vakantie met autisme

Wie bekend is met autisme of ruimer zelfs, met het volledig autistisch spectrum, weet dat structuur dé basis is voor een stressvrije dag en ervaring.

Op vakantie gaan met autisme, weg van huis zijn, naar een onbekende plaats gaan waar men niet alle mensen, geuren en kleuren kent, anders eten,… Dit zijn allemaal zaken die helaas niet meteen zorgen voor structuur. Die grote onbekendheid zorgt integendeel voor een hele hoop stress en extra prikkels, wat uiteraard niet de bedoeling mag zijn wanneer men net wil ontspannen op vakantie.

Op vakantie met autisme en het gezin

Iedereen heeft recht op vakantie! En met vakantie bedoelen wij uiteraard 100% genieten en 100% ontspannen om de batterijen eindelijk weer eens op te laden en die adempauze in te lassen in het drukke, dagelijks leven.

Reizen jullie met een (volwassen) kind met autisme, al dan niet met een fysieke beperking? Dan zal je ongetwijfeld baat hebben bij het volgende:

Structure is the key to happiness

Als je ons niet kent of hier zelf nog niet geweest bent, is het uiteraard moeilijk om het voor jouw (volwassen) kind met autisme te structureren. Wij kennen ons team en ons hotel als de beste, dus hebben we vandaar voor jou al wat voorbereidingswerk gedaan om het jou gemakkelijker te maken. Voor jou en voor je hele gezin natuurlijk!

Ons team

We werken met een vast team heel het jaar door en ontvangen met plezier jobstudenten en flexi jobbers in de drukkere periodes van het jaar (vnl. Paasvakantie t.e.m. september)

grondplan

We hebben ons grondplan kleurtjes en allerlei nuttige extra info gegeven zodat je meteen ook de (minder) drukke plekken weet zijn in het hotel én op het domein.
Ideaal wanneer je de eerste signalen van overprikkeling opmerkt of om jouw dagprogramma op te maken

virtueel bezoek

Met een kennismakingsvideo van het hotel en een virtuele stappenplan met tekst, kom je volledig voorbereid op vakantie.

Bekijk ze op voorhand samen, neem ze gerust mee en vul gerust aan, ze zijn helemaal voor jou!
Heb je nadien tips of aanvullingen voor ons? Laat het ons zeker weten!

Autisme vriendelijke uitjes

Een weekend weg of een langere vakantie aan zee met autisme? Dat hoeft absoluut niet saai te zijn!

Er zijn héél wat toegankelijke activiteiten voor iedereen en elke leeftijd in de buurt.

We helpen je graag met het organiseren van jouw uitstapjes op maat in de buurt en adviseert jou over de toegankelijkheid van heel wat bezienswaardigheden.

Zin om te komen?

Check dan via de knop hieronder de beschikbaarheid van onze kamers en boek meteen jouw volgende vakantie aan de beste prijs.