Je bekijkt nu Training eerste hulp voor leerkrachten

Training eerste hulp voor leerkrachten

“Juffrouw, juffrouw, ‘mijn neus bloedt’!” Ai… Ook al eens meegemaakt? Ken jij de do’s and dont’s bij kleine of grotere ongevallen in de klas of op de speelplaats? Dan is misschien een training Eerste hulp voor leerkrachten iets voor jou!

Als je zelf in de klas als leerkracht een eerste hulp-initiatie aan je leerlingen aanbiedt, zijn de “Train the trainer” opleidingen van het Rode Kruis-Vlaanderen op maat gemaakt voor jou én voor je leerlingen! Pssst… Er vinden er geregeld ook plaats in Hotel Domein Polderwind te Zuienkerke! 

EHBO trainingen op maat

BASICS FIRST

Is jouw eigen EHBO-brevet verlopen of heb je er nog geen? Met de combinatieopleiding eerste hulp & helper, leer je meteen hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je kan helpen. Dit is een gratis opleiding. Je ontvangt na je examen een brevet dat 5 jaar geldig is. 

Heb je geen brevet nodig en wil je een algemene eerstehulpinitatie voor leerkrachten volgen? Dan is deze opleiding eerder iets voor jou.

kleuteronderwijs

Leer samen met beer Brecht jouw kleuters in de klas hoe ze kunnen omgaan en helpen bij ongevallen. 
In deze ‘Train the trainer‘ cursus voor het (buitengewoon) kleuteronderwijs, krijg je een uitgebreid pakket aan didactisch materiaal om met jouw klas aan de slag te gaan.

In Hotel Domein Polderwind op vrijdag 23/02/2024.

LAGER ONDERWIJS

Wist je dat je vanaf het eerste leerjaar jouw leerlingen eerstehulptechnieken én reanimatie kan aanleren? Aan de hand van deze ‘Train the trainer’ opleiding voor het (buitengewoon) lager onderwijs, ontdek je heel wat leuke en speelse werkvormen om het hen aan te leren. Zo werk je meteen ook aan de eindtermen rond eerste hulp en train je ze op hulpvaardigheid.

In Hotel Domein Polderwind op donderdag 16/05/2024.

SECUNDAIR ONDERWIJS

Wil je in jouw klas in het middelbaar je leerlingen een eerste hulp training geven, is deze opleiding ongetwijfeld iets voor jou!
Deze praktijkgerichte ‘Train the trainer’ opleiding voor het (buitengewoon) secundair onderwijs én voor docenten lerarenopleiding SO, tonen je verschillende manieren om dit in je les op te nemen. De nieuwe eindtermen rond eerste hulp komen hier zeker ook aan bod.

In Hotel Domein Polderwind op vrijdag 29/03/2024.

EHBO lesgever

Ben je zelf lesgever eerstehulpverlening in het secundair onderwijs of het hoger onderwijs? Dan reikt deze ‘Train the trainer’ opleiding jou alle tools om mee aan de slag te gaan. Hiermee kan jij in jouw eigen onderwijsinstelling straks cursussen geven zoals een basiscursus eerste hulp, een vervolgcursus als helper of een cursus reanimeren/defibrilleren.

Deze opleiding is een reeks van 5 opleidingsdagen. In Hotel Domein Polderwind op maandag 05/02, donderdag 29/02, dinsdag 05/03, woensdag 13/03 en dinsdag 26/03/2024.

Hét HANDBOEK

Het Rode Kruis-Vlaanderen publiceerde ook een zeer praktisch handboek ‘Eerste hulp voor leerkrachten’, dat je in duidelijke stappen uitlegt hoe je best reageert als leerkracht bij ongeval, ziekte of wonden. Eerste hulp verlenen is op zich niet moeilijk. “Een gewaarschuwd man is er twee waard” en dankzij jou als leerkracht, straks nog ontzettend veel meer!

Ben je niet actief in het onderwijs en ben je eerder op zoek naar een EHBO opleiding voor bedrijven? Neem dan zeker een kijkje naar het specifieke aanbod van eerstehulpopleidingen voor bedrijven van het Rode Kruis-Vlaanderen!

Onze collega’s helpen je graag verder:  bedrijfsopleidingen@rodekruis.be of 015/443 484.