Je bekijkt nu Reizen met kanker

Reizen met kanker

Er even tussenuit zijn, veranderen van omgeving, een frisse neus halen, al dan niet met familie, vrienden of personen die voor je zorgen. Dat doet ongetwijfeld deugd en zorgt voor die adempauze, kort of lang, om de batterijen weer te kunnen opladen.

Een reis maken tijdens of na je behandeling, hoe heilzaam die ook mag zijn, kan je misschien afschrikken. Misschien twijfel je of de accommodatie geschikt is, of je niet te moe zal zijn, of je de nodige behandeling of hulp kan krijgen die je nodig hebt tijdens je vakantie. Of misschien twijfel je omdat je niet teveel wil opvallen tussen alle andere vakantiegangers.

Wees gerust, wij begrijpen jouw schrik. We zetten voor jou hieronder wat nuttige info op een rijtje, zodat je dan misschien toch die vakantie overweegt, zelfs met kanker, want jij hebt er net als iedereen recht op, en hoe!   

Welkom op Domein Polderwind

Video afspelen

Omdat iedereen vakantie verdient

Ons hotel is een initiatief van het Rode Kruis-Vlaanderen. Iedereen verdient vakantie, met of zonder beperking of ziekte, maar helaas is het aanbod aangepaste accommodaties in België veel te klein. In 2018 gingen onze deuren open, voor iedereen.

Wij zijn geen zorghotel of zorghuis, bij ons is er geen medisch of zorggeschoold personeel aanwezig. Wél zijn we een volledig toegankelijk hotel, volledig ontworpen zodat iedereen er kan verblijven. Is er toch sporadisch zorg of hulp nodig tijdens het verblijf, werken we samen met een thuisverplegingsdienst en/of een lokaal kinépraktijk.

Waarom Hotel Domein Polderwind geschikt is, ook voor een vakantie met kanker? 

We zijn midden in de Polders gelegen. De rust overvalt je zodra je toekomt en laat je niet meer los tijdens jouw verblijf.

Al onze 46 kamers zijn volledig toegankelijk, al dan niet met tillift. Ook andere hulpmiddelen hebben we gratis ter beschikking, indien nodig.

Als je zorg of hulp nodig hebt tijdens jouw verblijf, kunnen we dit samen met een lokale thuisverplegingsdienst en/of kiné regelen. Zo hoef je zeker niets te onderbreken.
We zijn omringd door verschillende ziekenhuizen: AZ Sint-Jan Brugge (7km), AZ Zeno Blankenberge (7km), AZ Zeno Knokke (16km) en AZ Damiaan (23km). 
Er zijn ook heel wat apotheken in de buurt.

Ons personeel heeft misschien geen zorgachtergrond, maar wat we wel hebben is één zelfde motivatie en drive: iedereen, met of zonder beperking of ziekte, een onvergetelijk en deugddoend verblijf bezorgen. 
Onze hotelgasten zijn zowel jong als oud, reizen als koppel of als gezin met kinderen, komen op vakantie of voor het werk, hebben soms een mentale beperking, soms een fysieke beperking, of soms een ziekte die het reizen moeilijker maakt. Bij ons, is echt iedereen welkom.

Onze collega’s staan 24/7 tot jouw beschikking, voor informatie, voor een vriendelijke glimlach en zelfs ook voor een babbel op elk moment van de dag.

Wil je graag op uitstap? Brugge en Blankenberge zijn slechts op 7km van het hotel gelegen. We geven je graag leuke (toegankelijke) ideetjes en informeren jou over mogelijke activiteiten in de buurt.

Wil je eerder op het domein blijven? Dat kan ook! Er zijn heel wat activiteiten mogelijk, van verschillende intensiteit en duur. Wandelen, (water)fietsen, een spel spelen, SUP’en op het meer of zelfs een geocaching route volgen. Aan jou de keuze, op jouw eigen ritme! 

Wil je graag later uitchecken, zodat je eerst nog kan rusten vooraleer je terug naar huis vertrekt? Moet je een bepaald dieet volgen of heb je een allergie of intolerantie? Twijfel niet, laat het ons weten. Wij houden hier heel graag rekening mee.

Individueel of in groep?

Bij ons kan je op de door jouw gekozen data komen verblijven met je partner, vriend(in) of mantelzorger, of kan je kiezen voor een georganiseerde groepsreis

Zowel het Rode Kruis-Vlaanderen (Aangepaste Vakanties), Kom Op Tegen Kanker, als de CM (Samana) o.a., organiseren groepsreizen voor personen met een ziekte of beperking.

Wanneer het financieel een probleem is

Wil je heel graag op vakantie maar is dit financieel niet haalbaar door je zeer hoge ziekenhuis-, zorg- en medicatiekosten? Neem dan eens een kijkje bij (of contacteer) Iedereen Verdient Vakantie. Ze helpen je heel graag verder om jouw vakantie toch mogelijk te maken.

Look good, feel better

Je kan jouw uitstap of verblijf misschien zelfs koppelen met een workshop ‘Look good, feel better’ van Kom Op Tegen Kanker, in samenwerking met verschillende ziekenhuizen. Een professionele beauty consulente geeft je er tips rond huidverzorging en make-up, om de nevenwerkingen van je behandeling enigszins op te vangen. Dit, zowel voor mannen als voor vrouwen. 

Bekijk hier op de website van allesoverkanker.be alle data en info.

Nood aan een babbel?

Wist je dat Kom Op Tegen Kanker ook in diverse regio’s praatcafés voor kankerpatiënten en hun naasten organiseert? Dit kan een infomoment zijn en/of een bijeenkomstmoment om vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen met lotgenoten, artsen en/of psychologen.

De praatcafés zijn zelfs helemaal gratis! Benieuwd of er eentje in de buurt is? Download hieronder de flyers voor regio Knokke-Blankenberge of Oostende.