Je bekijkt nu Op vakantie met dementie

Op vakantie met dementie

“Kan iemand met dementie op vakantie?” is de vraag die velen zich stellen. Het antwoord is ja, uiteraard, mits een goede voorbereiding en de juiste ondersteuning!

Wij doen met Hotel Domein Polderwind mee aan een proefproject van Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met heel wat diverse professionele partners, om aan te tonen dat reizen met dementie mogelijk blijft. Dit project werd in 2020 opgestart, maar de pandemie drukte noodgedwongen de pauzeknop in. In 2023, wensen we dit project te volbrengen.  

Midweek of weekend?

De vakanties werden opgedeeld in midweeks en weekends in het najaar van 2023.
We vragen voor het verblijf enkel een zeer kleine bijdrage, de maaltijden excl. dranken zijn altijd inbegrepen.

Midweeks 2023

De prijs bedraagt € 30 per persoon per nacht in een tweepersoonskamer of € 45 voor een kamer alleen per nacht en omvat het volgende:

  • 4 overnachtingen, incl. ontbijt
  • 2-gangenlunch op dinsdag, woensdag en donderdag
  • 2-gangendiner op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
  • Deelname (optioneel) aan diverse (groeps)activiteiten met externe partners, indien gewenst

Opgelet, de dranken zijn hierbij niet inbegrepen en zijn afzonderlijk ter plaatse te betalen.

Weekends 2023

De prijs bedraagt € 30 per persoon per nacht in een tweepersoonskamer of € 45 voor een kamer alleen per nacht en omvat het volgende:

  • 2 overnachtingen, incl. ontbijt
  • 2-gangenlunch op zondag
  • 2-gangendiner op zaterdag en zondag
Opgelet, de dranken zijn hierbij niet inbegrepen en zijn afzonderlijk ter plaatse te betalen.

AFSLUITENDE STUDIEDAG - 1/12/2023

Om dit proefproject af te sluiten, organiseren we een studiedag met alle professionelen enerzijds waarmee we samenwerkten en met de mantelzorgers, familieleden, mensen met dementie die deelnamen aan deze dementievriendelijke vakanties. Meer info hierover volgt. Wens je graag deel te nemen aan deze studiedag? Schrijf je dan in via de link hieronder, we houden je dan graag verder op de hoogte.

Waarom Domein Polderwind?

Waarom wij dit project ter harte nemen in Domein Polderwind? Omdat het simpelweg in onze genen zit. Als initiatief van het Rode Kruis-Vlaanderen en als volledig rolstoeltoegankelijk hotel, is het ons doel om vakantie mogelijk te maken voor iedereen. Ongeacht de eventuele beperking, ongeacht de financiële middelen. Iedereen heeft ook recht op vakantie en daarvoor zetten wij ons graag, samen met heel wat gelijkgestemde partners, élke dag opnieuw voor in.

Een “vakantie zonder zorgen“, daar streven wij naar en daar hopen we oprecht ook heel veel andere toeristische partners mee te inspireren.

Aarzel niet ons te contacteren voor verdere inlichtingen. Je bent van harte welkom.

Mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp & steun van