Je bekijkt nu WOW vakanties

WOW vakanties

Vakanties voor mensen met een beperking

Het Rode Kruis-Vlaanderen organiseert ondertussen al meer dan 20 jaar vakanties voor mensen met een beperking. Dit, zowel voor mensen met een lichamelijke beperking of met een (licht) verstandelijke beperking.

Het aanbod aan aangepaste accommodaties in België is helaas niet voorzien op de grote vraag van heel wat rusthuizen, dagcentra en organisaties. Rode Kruis-Vlaanderen besloot daarom in 2014 een verlaten domein, midden in de Polders tussen Brugge en Blankenberge,  aan te kopen en er een volledig toegankelijk hotel te bouwen. 
Een hotel waar écht iedereen welkom is, als individueel of in groep en dit zonder enige drempels, letterlijk en figuurlijk. Zo ontstond Hotel Domein Polderwind en opende het hotel haar deuren in april 2018. Dit initiatief wordt ook mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van heel wat partners, zoals bijvoorbeeld de Nationale Loterij.

vakanties voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking

Wil je graag mee als vakantievrijwilliger?

Een WOW vakantie kan enkel plaatsvinden dankzij geweldige vakantievrijwilligersPer vakantie zijn er heel wat verschillende type vrijwilligers nodig, zowel om de vakantiegasten met een beperking te helpen als om ze te verzorgen. Als je dus op zoek bent naar vrijwilligerswerk in West-Vlaanderen, is dit misschien wel iets voor jou!

Je hoeft helemaal niet in de zorgsector actief te zijn, ook vrijwilligers zonder zorgopleiding zijn welkom! Het Rode Kruis organiseert heel wat infodagen en gratis workshops en opleidingen om je hierbij op weg te helpen. Jij kiest waar jij je comfortabel bij voelt!

Want helpen, helpt. In alle richtingen.

Zo kan jij hieraan bijdragen

zorgemedewerker

Verpleegkundige

Ben je student(e) in de zorgsector? Ook jij komt in aanmerking en kan jouw stage samen met ons doen op vakantieweek! 

Eén iets is zeker. Of je nu meekomt als zorgmedewerker, als verpleegkundige of als stagiair, je gaat sowieso een hele leuke vakantieweek met zeer dankbare en toffe vakantiegasten en collega’s tegemoet!