Je bekijkt nu Nieuwe geocaching route in de buurt!

Nieuwe geocaching route in de buurt!

Aan alle fervente geocachers uit de buurt: West-Vlaanderen telt er een nieuwe route bij in het wondermooie polderdorp Zuienkerke!

Aan alle niet fervente, beginnende of zelfs onervaren geocachers: gewoon eens uitproberen! Beweging en fun gegarandeerd in een prachtig stukje natuur.

Geocaching route Vagevuurwijk - Polderwind

De nieuwe route in de buurt van Domein Polderwind, kan je vinden via deze link of via de knop hieronder.

De route is zo’n 5km lang en de moeilijkheidsgraad is eenvoudig. Het terrein is ook eenvoudig te betreden.

Met dank aan de eigenaar Yanaluna voor deze leuke geocaching route in de buurt!

Wat is geocaching en hoe werkt het?

Geocaching is een moderne schattenjacht, die het fysiek zoeken naar iets dat verstopt is combineert met het gebruik van onze moderne technologie.

Je hebt dus geen schatkaart of schop nodig, jouw smartphone of wandel gps toont jou de weg! Aan jou om natuurlijk de weg goed te volgen en de verstopte caches (schatten) te zoeken.

Het leukste hieraan is dat er kleine of grote routes zijn, waardoor het zeer laagdrempelig is voor alle leeftijden. De moeilijkheidsgraad, de afstand en de toegankelijkheid worden altijd bij de route vermeld.

Samen bewegen én zich amuseren, een gezonde activiteit om in koppel, met vrienden of familie te doen!

Hoe te beginnen met geocaching?

  1. Beginnen, doe je met het installeren van de geocaching app (Android of iOS) van geocaching.com. Wees gerust, je moet nadien inderdaad een account aanmaken maar er is een gratis én een betalende lidmaatschap. Ideaal dus voor wie eerst geocaching gratis wil uitproberen!
  2. Zoek een leuke route uit bij jou in de buurt of via de kaart in de app.
  3. Laat de zoektocht beginnen! Nadien verstop je de geocache terug exact zoals je die gevonden hebt en kan je een leuke review schrijven over jouw ervaringen.